Kategorie sklepu

Marka

Kamis

Opis produktu

Najbardziej ceniony w kuchni staropolskiej był kapłon, czyli kastrowany młody kogut, dobrze podtuczony. Sarmaci rozpływali się nad jego delikatnym i smakowitym mięsem, które wystarczyło tylko polać rumianym masłem. Słyszałem, że wykwintności dodaje mu polanie w czasie pieczenia białym winem albo sokiem z cytryny. Smak ma wtedy wyborny.

Składniki

imbir

sól

kminek - 4%

czosnek - 30%

oregano

majeranek - 7,5%

kwas: kwas cytrynowy

cebula

tymianek

Zalecenia dla alergików

Mleko - Może zawierać

Seler - Może zawierać

Gorczyca - Może zawierać

Zboża zawierające gluten - Może zawierać

Jaja - Może zawierać

Adres producenta

McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska

Adres zwrotny

McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Wartości odżywcze Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 784/186 (kJ/kcal)
Tłuszcz 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 28 g
w tym cukry 27 g
Białko 9,1 g
Sól 43,0 g
Polecane produkty