Kategorie sklepu

Marka

Kamis

Opis produktu

Czy to wydobyta z ziemi (kamienna), czy z morza - sól nadaje potrawom charakter. Od wieków uważano ją za dar bogów, nazywano białym złotem, bo nie tylko wydobywała smak z potraw, ale była też najlepsza do konserwowania żywności. Przemierzając cały glob, przekonałem się, że niemal wszędzie sól używana jest do nacierania mięsa. Sprawia, że staje się smakowite, ale też kruche. Okazuje się, że sól wzbogacona o papainę (enzym pozyskiwany z owoców papai) działa jeszcze skuteczniej, wpływając na rozluźnienie włókien mięsa. Szczególnie zyskują na tym dodatku potrawy z wołowiny, wieprzowiny, baraniny i dziczyzny.

Składniki

kwas: kwas cytrynowy

wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy

sól jodowana (zawartość jodanu potasu 39±13 mg/kg soli)

przeciwutleniacz: pirosiarczyn sodu (zawiera dwutlenek siarki)

enzym: papaina

Zalecenia dla alergików

Seler - Może zawierać

Dwutlenek siarki / siarczyny - Zawiera

Zboża zawierające gluten - Może zawierać

Soja - Może zawierać

Jaja - Może zawierać

Mleko - Może zawierać

Gorczyca - Może zawierać

Adres producenta

McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska

Adres zwrotny

McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Wartości odżywcze Średnia wartość odżywcza 100 g produktu:
Wartość energetyczna 100/24 (kJ/kcal)
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 2,9 g
w tym cukry 0 g
Białko 3,0 g
Sól 90,0 g
Polecane produkty