Marka
Oleofarm
Opis produktu
Olej dyniowy otrzymywany jest poprzez tłoczenie pestek dyni i wyróżnia się charakterystyczną dla nich ciemnozieloną barwą oraz unikalnym smakiem i zapachem. Z tego względu stanowi wspaniały dodatek do zup, surówek, sałatek, gotowanych warzyw i innych potraw przygotowywanych na zimno. Doskonale nadaje się również do przyrządzania deserów. Olej dyniowy charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów nienasyconych, w tym tłuszczów wielonienasyconych. Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi [jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe są tłuszczami nienasyconymi]. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
Składniki
olej z pestek dyni (Cucurbita pepo) tłoczony na zimno
Adres producenta
Oleofarm Sp. z o.o.
ul. Mokronoska 8,
52-407 Wrocław
tel. 71 316 94 55,
www.oleofarm.pl
Adres zwrotny
Oleofarm Sp. z o.o.
ul. Mokronoska 8,
52-407 Wrocław
tel. 71 316 94 55,
www.oleofarm.pl
Przechowywanie
UWAGA! Może wytrącić się naturalny osad.
Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza 100 ml: |
---|---|
Wartość energetyczna (energetyczna) | 3395 kJ / 826 kcal |
Tłuszcz, w tym: | 92 g |
kwasy tłuszczowe nasycone | 18 g |
kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 32 g |
kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 42 g |
Węglowodany, w tym: | 0 g |
cukry | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |
Omega-6 (kwas linolowy) | 41 g |
Omega-9 (kwas oleinowy) | 31 g |