Marka
Dr. Oetker
Składniki
9,6 % SER (MOZZARELLA, EDAMSKI)
aromat
7,4 % szynka (mięso wieprzowe, woda, skrobia modyfikowana, białko SOJOWE, sól, glukoza, cukier, stabilizatory (polifosforany, trifosforany, azotyn sodu), substancja zagęszczająca (karagen), aromaty, przeciwutleniacz (askorbinian sodu))
koncentrat soku z cytryny
7,4 % pieczarki
emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono- i diacetylowinowym)
4,2 % salami (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, przeciwutleniacze (ekstrakty z rozmarynu, askorbinian sodu), przyprawy, dekstroza, ekstrakty przypraw, aromat, stabilizator (azotyn sodu))
cebula w proszku
tłuszcz palmowy
środek do przetwarzania mąki (kwas askorbinowy)
4,0 % koncentrat pomidorowy
barwnik (karoteny)
drożdże piekarskie
substancja zagęszczająca (guma guar)
woda
skrobia modyfikowana
ekstrakt słodu JĘCZMIENNEGO
regulator kwasowości (fosforan monowapniowy)
przyprawy
mąka PSZENNA
cukier
zioła
suszony zakwas PSZENNY (produkty przemiału PSZENICY, słod PSZENNY)
olej rzepakowy
bazylia
sól
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Mleko - Zawiera
Gorczyca - Może zawierać
Jęczmień - Zawiera
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Polska
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Polska
Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przechowywanie
Najlepiej spożyć przed końcem: miesiąc, rok. Przechowywać w temperaturze nie wyższej niż -18°C (w tym przez konsumenta) do daty na boku opakowania. Produkt głęboko mrożony. Chronić przed rozmrożeniem! Produkt rozmrożony nie kwalifikuje się do ponownego zamrożenia!
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza 100 g | Wartość odżywcza 1 Pizza (= 335 g) | %* |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 997 kJ/237 kcal | 3341 kJ/794 kcal | 40 % |
Tłuszcz | 7.2 g | 24 g | 34 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3.6 g | 12 g | 60 % |
Węglowodany | 33 g | 109 g | 42 % |
w tym cukry | 3.9 g | 13 g | 14 % |
Błonnik | 1.8 g | 6.1 g | |
Białko | 9.5 g | 32 g | 64 % |
Sól | 1.1 g | 3.6 g | 60 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). |