Marka
Arla Apetina
Składniki
ser (mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii kwasu mlekowego, enzym koagulujący: podpuszczka mikrobiologiczna, stabilizator: chlorek wapnia)
zalewa solankowa (woda, sól, mix czerwonej papryki i chili 0,5%, stabilizator: chlorek wapnia, regulator kwasowości: kwas mlekowy)
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Adres producenta
Arla Foods SA
ul. Dworcowa 27,
78-220 Tychowo
Adres zwrotny
Arla Foods SA
ul. Dworcowa 27,
78-220 Tychowo
www.arla.pl
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze: +2 - +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu jednego tygodnia.
Wartości odżywcze | w 100 g sera: |
---|---|
Wartość energetyczna | 1080 kJ/261 kcal |
Tłuszcz | 22 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 14 g |
Węglowodany | <0,5 g |
w tym cukry | <0,5 g |
Białko | 15 g |
Sól | 3,1 g |
Wapń | 228 mg (29%*) |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal). |