Marka
Dr. Oetker
Składniki
aromaty
żelatyna
białko MLEKA (zawiera LAKTOZĘ)
syrop glukozowy
cukier
skrobia modyfikowana
SERWATKA w proszku (z MLEKA)
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
olej kokosowy
emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym)
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Mleko - Zawiera
Adres producenta
DR. OETKER POLSKA SP. Z O.O.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
DR. OETKER POLSKA SP. Z O.O.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł., serki homogenizowane waniliowe po 140 g, bez biszkoptów, owoców i galaretki) 100 g | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł., serki homogenizowane waniliowe po 140 g, bez biszkoptów, owoców i galaretki) 1 porcja = ok. 81 g | (%*) |
---|---|---|---|
Energia | 601 kJ | 487 kJ | 6 % |
Energia | 142 kcal | 115 kcal | 6 % |
Tłuszcz | 3,8 g | 3,0 g | 4 % |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 2,9 g | 2,4 g | 12 % |
Węglowodany | 21 g | 17 g | 7 % |
w tym Cukry | 19 g | 15 g | 17 % |
Białko | 5,8 g | 4,7 g | 9 % |
Sól | 0,12 g | 0,10 g | 2 % |
Sernik można podzielić na 12 porcji | |||
1 porcja = ok. 81 g | |||
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |