Marka
Dare
Składniki
sól
cukier
emulgatory (fosfatydy amonu, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, polirycynooleinian poliglicerolu, lecytyny ze słonecznika)
tłuszcz kakaowy
inulina
oleje roślinne (całkowicie utwardzony palmowy, palmowy, shea)
regulator kwasowości (wodorowęglan sodu)
mleko pełne w proszku
fruktooligosacharydy
syrop cukru inwertowanego
aromaty
serwatka w proszku (z mleka)
mąka ryżowa
substancja utrzymująca wilgoć (sorbitol)
Zawartość suchej masy mlecznej w mlecznej czekoladzie minimum 30 %, masa kakaowa minimum 25 %
miazga kakaowa
kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu
mąka kukurydziana
mąka pszenna (gluten)
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Zawiera
Jaja - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Mleko - Zawiera
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Orzechy laskowe - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Pistacje/orzechy pistacjowe - Może zawierać
Pszenica - Zawiera
Adres producenta
Eti Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Çikolata Fabrikası Organize Sanayi Bölgesi Orhan Erden Bulvarı No:2
Eskişehir / Türkiye
Adres zwrotny
ETI European Food Industries S.A. Oddział w Polsce,
Empark Mokotów Business Park,
Polska,
02-676 Warszawa,
ul. Postępu 18 B
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródeł ciepła.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza na 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna (kJ/kcal) | 2049/490 |
Tłuszcz (g) | 26 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 17 |
Węglowodany (g) | 60 |
w tym cukry (g) | 49 |
Błonnik (g) | 2,9 |
Białko (g) | 7,0 |
Sól (g) | 0,66 |