Marka
Dare
Składniki
Czekolada mleczna: masa mleczna minimum 30 %, masa kakaowa minimum 25 %
mąka ryżowa
cukier
inwertaza enzym
mleko pełne w proszku
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
wiórki kokosowe
substancja konserwująca (sorbinian potasu)
mąka kukurydziana
mąka pszenna (gluten)
substancja utrzymująca wilgoć (sorbitol)
sól
maltodekstryna
emulgator (lecytyny ze słonecznika, fosfatydy amonu, polirycynooleinian poliglicerolu)
oleje roślinne (palmowy, shea)
kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu
tłuszcz kakaowy
syrop cukru inwertowanego
serwatka w proszku (z mleka)
aromaty
miazga kakaowa
Zalecenia dla alergików
Pistacje/orzechy pistacjowe - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Mleko - Zawiera
Orzechy laskowe - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Zawiera
Pszenica - Zawiera
Soja - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Adres producenta
Eti Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Çikolata Fabrikası Organize Sanayi Bölgesi Orhan Erden Bulvarı No:2
Eskişehir / Türkiye
Adres zwrotny
ETI European Food Industries S.A. Oddział w Polsce,
Empark Mokotów Business Park,
Polska,
02-676 Warszawa,
ul. Postępu 18 B
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródeł ciepła.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza na 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna (kJ/kcal) | 2040/488 |
Tłuszcz (g) | 27 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 19 |
Węglowodany (g) | 59 |
w tym cukry (g) | 45 |
Błonnik (g) | 2,5 |
Białko (g) | 5,8 |
Sól (g) | 0,30 |