Marka
Dare
Składniki
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
inwertaza enzym
Czekolada mleczna: masa mleczna minimum 30 %, masa kakaowa minimum 25 %
syrop cukru inwertowanego
cukier
maltodekstryna
wiórki kokosowe
substancja konserwująca (sorbinian potasu)
mleko pełne w proszku
aromaty
miazga kakaowa
mąka ryżowa
tłuszcz kakaowy
mąka pszenna (gluten)
serwatka w proszku (z mleka)
sól
mąka kukurydziana
kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu
substancja utrzymująca wilgoć (sorbitol)
emulgator (lecytyny ze słonecznika, fosfatydy amonu, polirycynooleinian poliglicerolu)
oleje roślinne (palmowy, shea)
Zalecenia dla alergików
Sezam - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Zawiera
Pistacje/orzechy pistacjowe - Może zawierać
Pszenica - Zawiera
Mleko - Zawiera
Orzechy laskowe - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Adres producenta
Eti Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Çikolata Fabrikası Organize Sanayi Bölgesi Orhan Erden Bulvarı No:2
Eskişehir / Türkiye
Adres zwrotny
ETI European Food Industries S.A. Oddział w Polsce,
Empark Mokotów Business Park,
Polska,
02-676 Warszawa,
ul. Postępu 18 B
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródeł ciepła.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza na 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna (kJ/kcal) | 2040/488 |
Tłuszcz (g) | 27 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 19 |
Węglowodany (g) | 59 |
w tym cukry (g) | 45 |
Błonnik (g) | 2,5 |
Białko (g) | 5,8 |
Sól (g) | 0,30 |