Marka
Dr. Oetker
Opis produktu
Warto wiedzieć...
Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
Składniki
aromat
skrobia PSZENNA
glukoza
proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka PSZENNA)
błonnik z cykorii
5 % płatki czekolady (cukier, miazga kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, emulgatory (lecytyny (w tym SOJOWE), fosfatydy amonu))
sól
mąka PSZENNA
cukier
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Mleko - Może zawierać
Soja - Zawiera
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu 100 g | Wartość odżywcza po przyrządzeniu 1 porcja = 51 g | (%*) |
---|---|---|---|
Energia | 1481 kJ | 755 kJ | 9 % |
Energia | 354 kcal | 181 kcal | 9 % |
Tłuszcz | 19 g | 9,7 g | 14 % |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 2,7 g | 1,4 g | 7 % |
Węglowodany | 40 g | 21 g | 8 % |
w tym Cukry | 20 g | 10 g | 11 % |
Białko | 4,9 g | 2,5 g | 5 % |
Sól | 0,70 g | 0,36 g | 6 % |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |||
Z mieszanki otrzymujemy 12 szt. babeczek. 1 porcja = około 51 g |