Marka
Dr. Oetker
Opis produktu
Krem czekoladowy do tortów i ciast gotowy w 3 minuty, łatwy i szybki sposób przygotowania a przy tym pyszny i zaskakujący efekt:
- posiada stabilną, puszystą konsystencję
- zawsze się udaje
- intensywny smak i aromat czekolady
- do przygotowania na mleku, śmietance bądź na maśle
- możliwe przygotowanie wersji niskokalorycznej
- do dekorowania i przekładania ciast i deserów
Składniki
emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)
cukier
skrobia modyfikowana
syrop glukozowy
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
stabilizator (fosforany potasu)
olej roślinny palmowy całkowicie utwardzony
żelatyna
aromat (zawiera LAKTOZĘ)
sól
białka MLEKA
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
www.oetker.pl
serwis@oetker.pl
801100700
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (masło, mleko 2% tł.): 100 g | 1 porcja = 45 g | (%*) |
---|---|---|---|
Energia | 1211 kJ | 545 kJ | 7% |
Energia | 292 kcal | 131 kcal | |
Tłuszcz | 21,9 g | 9,9 g | 14% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 15,0 g | 6,8 g | 34% |
Węglowodany | 19,1 g | 8,6 g | 3% |
w tym Cukry | 15,4 g | 6,9 g | 8% |
Białko | 4,0 g | 1,8 g | 4% |
Sól | 0,16 g | 0,07 g | 1% |
Po przyrządzeniu kremu wystarcza na przełożenie i obłożenie biszkoptu o średnicy 24 cm. | |||
Po podzieleniu kremu na 12 porcji - 1 porcja = około 45 g. | |||
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |