Marka
Dr. Oetker
Składniki
woda
7,8 % pieczarki
mąka PSZENNA
8,4 % szynka (mięso wieprzowe, woda, skrobia modyfikowana, białko SOJOWE, sól, glukoza, cukier, stabilizatory (polifosforany, trifosforany, azotyn sodu), substancja zagęszczająca (karagen), aromaty, przeciwutleniacz (askorbinian sodu))
9,8 % SER (MOZZARELLA, EDAMSKI)
3,3 % cebula czerwona
olej rzepakowy
koncentrat pomidorowy
sól
emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono- i diacetylowinowym)
drożdże piekarskie
zioła
MASŁO
środek do przetwarzania mąki (kwas askorbinowy)
MLEKO odtłuszczone w proszku
cukier
przyprawy
skrobia modyfikowana
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Mleko - Zawiera
Soja - Zawiera
Gorczyca - Może zawierać
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Polska
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Polska
Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
oplata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przechowywanie
Najlepiej spożyć przed końcem: miesiąc, rok. Przechowywać w temperaturze nie wyższej niż -18 °C (w tym przez konsumenta) do daty na boku opakowania. Produkt głęboko mrożony. Chronić przed rozmrożeniem! Produkt rozmrożony nie kwalifikuje się do ponownego zamrożenia!
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza 100 g | Wartość odżywcza 1 Pizza (= 425 g) | %* |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 896 kJ / 213 kcal | 3807 kJ / 906 kcal | 45 % |
Tłuszcz | 7.4 g | 31 g | 44 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2.7 g | 11 g | 55 % |
Węglowodany | 28 g | 118 g | 45 % |
w tym cukry | 3.5 g | 15 g | 17 % |
Błonnik | 1.5 g | 6.3 g | |
Białko | 8.1 g | 35 g | 70 % |
Sól | 1.0 g | 4.3 g | 72 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) |