Marka
Oreo
Składniki
olej palmowy
syrop glukozowo-fruktozowy
olej rzepakowy
kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 4,7 %
mąka PSZENNA
skrobia PSZENNA
cukier
substancje spulchniające (węglany amonu, węglany potasu, węglany sodu)
sól
aromaty
regulator kwasowości (wodorotlenek sodu)
emulgator (lecytyny SOJOWE)
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Mleko - Może zawierać
Soja - Zawiera
Adres zwrotny
Mondelez Polska sp. z o.o.
ul. Domaniewska 49,
02-672 Warszawa
Infolinia: 801 066 006
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed ciepłem.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza 100 g | Wartość odżywcza 22 g | %** / 22 g |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1982 kJ | 436 kJ | 5 % |
Wartość energetyczna | 472 kcal | 104 kcal | 5 % |
Tłuszcz | 19 g | 4,3 g | 6 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 5,4 g | 1,2 g | 6 % |
Węglowodany | 67 g | 15 g | 6 % |
w tym cukry | 35 g | 7,8 g | 9 % |
Błonnik | 2,9 g | 0,6 g | - |
Białko | 5,6 g | 1,2 g | 2 % |
Sól | 0.76 g | 0.17 g | 3 % |
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |||
2 ciastka ≈ 22 g. 1 pudełko = 8 x 2 ciastka |