Marka
Oreo
Składniki
olej rzepakowy
regulator kwasowości (wodorotlenek sodu)
skrobia PSZENNA
aromaty
olej palmowy
sól
cukier
emulgator (lecytyny SOJOWE)
mąka PSZENNA
substancje spulchniające (węglany amonu, węglany potasu, węglany sodu)
syrop glukozowo-fruktozowy
kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 4,7 %
Zalecenia dla alergików
Soja - Zawiera
Pszenica - Zawiera
Mleko - Może zawierać
Adres zwrotny
Mondelez Polska sp. z o.o.
ul. Domaniewska 49,
02-672 Warszawa
Infolinia: 801 066 006
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed ciepłem.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza 100 g | Wartość odżywcza 22 g | %** / 22 g |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1982 kJ | 436 kJ | 5 % |
Wartość energetyczna | 472 kcal | 104 kcal | 5 % |
Tłuszcz | 19 g | 4,3 g | 6 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 5,4 g | 1,2 g | 6 % |
Węglowodany | 67 g | 15 g | 6 % |
w tym cukry | 35 g | 7,8 g | 9 % |
Błonnik | 2,9 g | 0,6 g | - |
Białko | 5,6 g | 1,2 g | 2 % |
Sól | 0.76 g | 0.17 g | 3 % |
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |||
2 ciastka ≈ 22 g. 1 pudełko = 8 x 2 ciastka |