Marka
Bakoma
Składniki
mleko zagęszczone odtłuszczone
kultury bakterii jogurtowych
mleko
białka mleka
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Adres producenta
BAKOMA Sp. z o.o.
ul. Połczyńska 97A,
01-303 Warszawa
Zakład Produkcyjny:
Elżbietów 48
96-516 Szymanów
Adres zwrotny
BAKOMA Sp. z o.o.
ul. Połczyńska 97A,
01-303 Warszawa
Przechowywanie
Należy spożyć do: data i nr partii na boku butelki lub na nakrętce.
Przechowywać w temperaturze od +2 °C do +6 °C.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza produktu w 100 g | Wartość odżywcza produktu w 300 g | RWS* w porcji |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 335 kJ/79 kcal | 1004 kJ/238 kcal | 12 % |
Tłuszcz | 1,6 g | 4,8 g | 7 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,1 g | 3,4 g | 17 % |
Węglowodany | 7,0 g | 21,0 g | 8 % |
w tym cukry | 7,0 g | 21,0 g | 23 % |
Białko | 9,2 g | 27,6 g | 55 % |
Sól | 0,16 g | 0,48 g | 8 % |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal). | |||
Opakowanie 300 g stanowi jedną porcję produktu, dostarcza 27 g białka. |