Marka
Krakus
O marce
Krakus - mistrz szynki
Tradycja od 1951
Składniki
cukier
glukoza
sól
substancja konserwująca: azotyn sodu
skrobia ziemniaczana
przyprawy
tłuszcz wieprzowy
osłonka (substancja żelująca: alginian sodu; aromat, stabilizator: chlorek wapnia)
mięso wieprzowe (100 g produktu otrzymano ze 160 g mięsa: 88 g mięsa z kurczaka i 72 g mięsa wieprzowego)
przeciwutleniacz: askorbinian sodu
mięso drobiowe
hydrolizat białka roślinnego (z rzepaku i kukurydzy)
aromaty
syrop glukozowy
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Jęczmień - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Adres producenta
Animex Foods sp. z o.o.,
ul. T. Chałubińskiego 8,
00-613 Warszawa,
Oddział w Starachowicach,
ul. Krańcowa 4,
27-200 Starachowice
Polska
www.krakus.com
Adres zwrotny
Animex Foods sp. z o.o.,
ul. T. Chałubińskiego 8,
00-613 Warszawa
www.krakus.com
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +25°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 48 godzin.
Powstawanie białego nalotu spowodowane jest naturalnym procesem zachodzącym w czasie przechowywania produktu i nie ma negatywnego wpływu na jakość wyrobu.
Nie wymaga przechowywania w lodówce
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g: |
---|---|
Wartość energetyczna | 2098 kJ |
Wartość energetyczna | 506 kcal |
Tłuszcz | 42 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 17 g |
Węglowodany | 6,0 g |
w tym cukry | 1,0 g |
Białko | 26 g |
Sól | 3,8 g |