Marka
Krakus
O marce
Krakus - mistrz szynki
Tradycja od 1951
Składniki
osłonka (substancja żelująca: alginian sodu; aromat, stabilizator: chlorek wapnia)
hydrolizat białka roślinnego (z rzepaku i kukurydzy)
substancja konserwująca: azotyn sodu
glukoza
mięso wieprzowe (100 g produktu otrzymano ze 165 g mięsa)
przyprawy
skrobia ziemniaczana
cukier
przeciwutleniacz: askorbinian sodu
sól
białko wieprzowe kolagenowe
aromaty
ekstrakty roślinne
błonniki (w tym pszenny bezglutenowy)
Zalecenia dla alergików
Seler - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Jęczmień - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Pszenica - Zawiera
Mleko - Może zawierać
Adres producenta
Animex Foods sp. z o.o.,
ul. T. Chałubińskiego 8,
00-613 Warszawa,
Oddział w Starachowicach,
ul. Krańcowa 4,
27-200 Starachowice,
Polska
www.krakus.com
Adres zwrotny
Animex Foods sp. z o.o.,
ul. T. Chałubińskiego 8,
00-613 Warszawa
www.krakus.com
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +25°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 48 godzin.
Powstawanie białego nalotu spowodowane jest naturalnym procesem zachodzącym w czasie przechowywania produktu i nie ma negatywnego wpływu na jakość wyrobu.
Nie wymaga przechowywania w lodówce
| Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g: |
|---|---|
| Wartość energetyczna | 2209 kJ |
| Wartość energetyczna | 533 kcal |
| Tłuszcz | 45 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 18 g |
| Węglowodany | 6,0 g |
| w tym cukry | 2,0 g |
| Białko | 26 g |
| Sól | 3,8 g |