Marka
Kamis
Opis produktu
Czy to wydobyta z ziemi (kamienna), czy z morza - sól nadaje potrawom charakter. Od wieków uważano ją za dar bogów, nazywano białym złotem, bo nie tylko wydobywała smak z potraw, ale była też najlepsza do konserwowania żywności. Przemierzając cały glob, przekonałem się, że niemal wszędzie sól używana jest do nacierania mięsa. Sprawia, że staje się smakowite, ale też kruche. Okazuje się, że sól wzbogacona o papainę (enzym pozyskiwany z owoców papai) działa jeszcze skuteczniej, wpływając na rozluźnienie włókien mięsa. Szczególnie zyskują na tym dodatku potrawy z wołowiny, wieprzowiny, baraniny i dziczyzny.
Składniki
sól jodowana (zawartość jodanu potasu 39±13 mg/kg soli)
przeciwutleniacz: pirosiarczyn sodu (zawiera dwutlenek siarki)
enzym: papaina
wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy
kwas: kwas cytrynowy
Zalecenia dla alergików
Seler - Może zawierać
Dwutlenek siarki / siarczyny - Zawiera
Jaja - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 100/24 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 2,9 g |
w tym cukry | 0 g |
Białko | 3,0 g |
Sól | 90,0 g |