Marka
Kinder
Składniki
czekolada MLECZNA 31,5 % (cukier, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, MLEKO odtłuszczone w proszku, MASŁO odwodnione, emulgator: lecytyny (SOJA); wanilina)
olej palmowy
MLEKO pełne w proszku (5,5 %)
cukier
czekolada 1,5 % (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (SOJA); wanilina)
mąka PSZENNA
MLEKO odtłuszczone w proszku (8,5 %)
emulgator: lecytyny (SOJA)
ORZECHY LASKOWE (10,8 %)
kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu
wanilina
substancje spulchniające (wodorowęglan sodu, wodorowęglan amonu)
Składniki mleka: 19,5 %
sól
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Orzechy laskowe - Zawiera
Soja - Zawiera
Pszenica - Zawiera
Adres producenta
Ferrero Polska Commercial Sp. z o.o.,
ul. Wiertnicza 126,
02-952 Warszawa
Adres zwrotny
Ferrero Polska Commercial Sp. z o.o.,
ul. Wiertnicza 126,
02-952 Warszawa
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza 100 g | Średnia wartość odżywcza baton (21,5 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna (energia) (kJ / kcal) | 2384/572 | 510/122 |
Tłuszcz (g) | 37,3 | 8 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 17,3 | 3,7 |
Węglowodany (g) | 49,5 | 10,6 |
w tym cukry (g) | 41,2 | 8,9 |
Białko (g) | 8,6 | 1,8 |
Sól (g) | 0,272 | 0,058 |