Marka
Kinder
Składniki
MLEKO odtłuszczone w proszku (17,5%)
Składniki mleka: 30,5%
MASŁO odwodnione
wanilina
ekspandowane ziarna zbóż 7,5% (JĘCZMIEŃ, ryż, PSZENICA, PSZENICA (orkisz), gryka)
cukier
emulgator: lecytyny (SOJA)
czekolada MLECZNA 33,5% (cukier, tłuszcz kakaowy, MLEKO pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyny (SOJA); wanilina)
olej palmowy
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Mleko - Zawiera
Soja - Zawiera
Jęczmień - Zawiera
Adres producenta
Ferrero Polska Commercial Sp. z o.o.
ul. Wiertnicza 126
02-952 Warszawa
Adres zwrotny
Ferrero Polska Commercial Sp. z o.o.
ul. Wiertnicza 126
02-952 Warszawa
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
| Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza 100 g | baton 23,5 g | %* baton | 
|---|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 2342 kJ/561 kcal | 549 kJ/132 kcal | 7 | 
| Tłuszcz | 33,8 g | 7,9 g | 11 | 
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 21,9 g | 5,1 g | 26 | 
| Węglowodany | 54,9 g | 12,9 g | 5 | 
| w tym cukry | 49,1 g | 11,5 g | 13 | 
| Białko | 8,6 g | 2 g | 4 | 
| Sól | 0,275 g | 0,065 g | 1 | 
| * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal) |