Marka
Kinder
Składniki
cukier
czekolada MLECZNA 33,5% (cukier, tłuszcz kakaowy, MLEKO pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyny (SOJA); wanilina)
emulgator: lecytyny (SOJA)
olej palmowy
Składniki mleka: 30,5%
ekspandowane ziarna zbóż 7,5% (JĘCZMIEŃ, ryż, PSZENICA, PSZENICA (orkisz), gryka)
wanilina
MLEKO odtłuszczone w proszku (17,5%)
MASŁO odwodnione
Zalecenia dla alergików
Soja - Zawiera
Jęczmień - Zawiera
Pszenica - Zawiera
Mleko - Zawiera
Adres producenta
Ferrero Polska Commercial Sp. z o.o.
ul. Wiertnicza 126
02-952 Warszawa
Adres zwrotny
Ferrero Polska Commercial Sp. z o.o.
ul. Wiertnicza 126
02-952 Warszawa
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza 100 g | baton 23,5 g | %* baton |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 2342 kJ/561 kcal | 549 kJ/132 kcal | 7 |
Tłuszcz | 33,8 g | 7,9 g | 11 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 21,9 g | 5,1 g | 26 |
Węglowodany | 54,9 g | 12,9 g | 5 |
w tym cukry | 49,1 g | 11,5 g | 13 |
Białko | 8,6 g | 2 g | 4 |
Sól | 0,275 g | 0,065 g | 1 |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal) |