Marka
Kinder
Składniki
emulgator: lecytyny (SOJA)
czekolada MLECZNA 40% (cukier, MLEKO pełne w proszku, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, emulgator: lecytyny (SOJA); wanilina)
MASŁO odwodnione
olej palmowy
Składniki mleka: 33% - Składniki kakao: 13%
cukier
wanilina
MLEKO odtłuszczone w proszku (18%)
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Soja - Zawiera
Adres producenta
Ferrero Polska Commercial Sp. z o.o.,
ul. Wiertnicza 126,
02-952 Warszawa
Adres zwrotny
Ferrero Polska Commercial Sp. z o.o.,
ul. Wiertnicza 126,
02-952 Warszawa
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza 100 g | Batonik (21 g) | %* batonik |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna (energia) (kJ/kcal) | 2360 / 566 | 496 / 119 | 6 |
Tłuszcz (g) | 35 | 7,4 | 11 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 22,6 | 4,7 | 24 |
Węglowodany (g) | 53,5 | 11,2 | 4 |
w tym cukry (g) | 53,3 | 11,2 | 12 |
Białko (g) | 8,7 | 1,8 | 4 |
Sól (g) | 0,313 | 0,066 | 1 |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal) |