Marka
Kupiec
Opis produktu
Ryż biały to najbardziej popularna odmiana ryżu w kuchniach całego świata. Podczas procesu tzw. „polerowania" pozbawiony jest łupiny, otrębów i zarodka, dzięki czemu zawdzięcza swój biały kolor. Ma krótki czas gotowania i delikatny smak.
Składniki
ryż biały 100 %
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Adres producenta
Kupiec Sp. z o.o.
Paprotnia,
ul. Kupiecka 17,
62-513 Krzymów
Polska
kupiec@kupiec.pl
www.kupec.pl
Adres zwrotny
Kupiec Sp. z o.o.
Paprotnia,
ul. Kupiecka 17,
62-513 Krzymów
Polska
kupiec@kupiec.pl
www.kupec.pl
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g | Wartość odżywcza w 1 porcji (50 g) | *% RWS w porcji (50 g) |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1460 kJ / 344 kcal | 730 kJ / 172 kcal | 9 % |
Tłuszcz | 0,7 g | 0,4 g | 1 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g | 0,1 g | 1 % |
Węglowodany | 77 g | 38 g | 15 % |
- w tym cukry | <0,5 g | <0,5 g | 0 % |
Błonnik | 2,4 g | 1,2 g | - |
Białko | 6,7 g | 3,4 g | 7 % |
Sól | 0,02 g | <0,01 g | 0 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |||
Jedno opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu (50 g). |