Marka
Łosoś Ustka
O marce
Łosoś
Jakość gwarantowana od 1954
Składniki
mięso rybne rozdrobnione (35%, w tym 56% łososia atlantyckiego Salmo salar/ wyhodowane w akwakulturach norweskich i 44% z makreli Scomber scombrus / obszar połowu: Północno-wschodni Atlantyk FAO*27: Islandia (Va), na południowy zachód od Irlandii (VII j), zachód Szkocji (VI a) lub makreli kolias / Scomber japonicus / obszar połowu: Ocean Spokojny FAO* 61, 87)
cukier
koncentrat pomidorowy
kasza manna (zawiera gluten)
olej rzepakowy
naturalny aromat papryki
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
sól
*27/61/87 - w zależności od gatunku ryby i obszar połowu: patrz nadruk przy dacie minimalnej trwałości; złowione w morzu włokiem pelagicznym
błonnik pszenny
przyprawy
woda
pietruszka korzeń
cebula
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Zawiera
Ryba - Zawiera
Pszenica - Zawiera
Adres producenta
Przetwórstwo Rybne „Łosoś" Sp. z o.o.
Włynkówko 49 B
76-202 Słupsk 2
Polska
Adres zwrotny
Przetwórstwo Rybne „Łosoś" Sp. z o.o.
Włynkówko 49 B
76-202 Słupsk 2
Polska
tel. +48 59 84-72-700
www.lososustka.com.pl
Przechowywanie
Przechowywać w temp. +4°C do +25°C przy wilgotności względnej do 80%.
| Wartości odżywcze | w 100 g produktu: | 
|---|---|
| wartość energetyczna | 763 kJ / 184 kcal | 
| tłuszcz | 13 g | 
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,2 g | 
| węglowodany | 8,8 g | 
| w tym cukry | 6,7 g | 
| białko | 7,0 g | 
| sól | 0,87 g | 
| Podane wartości mogą ulegać naturalnym wahaniom. |