Marka
Łosoś Ustka
O marce
Łosoś
Jakość gwarantowana od 1954
Składniki
cukier
sól
błonnik pszenny
przyprawy
olej rzepakowy
*27/61/87 - w zależności od gatunku ryby i obszar połowu: patrz nadruk przy dacie minimalnej trwałości; złowione w morzu włokiem pelagicznym
cebula
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
pietruszka korzeń
naturalny aromat papryki
koncentrat pomidorowy
kasza manna (zawiera gluten)
woda
mięso rybne rozdrobnione (35%, w tym 56% łososia atlantyckiego Salmo salar/ wyhodowane w akwakulturach norweskich i 44% z makreli Scomber scombrus / obszar połowu: Północno-wschodni Atlantyk FAO*27: Islandia (Va), na południowy zachód od Irlandii (VII j), zachód Szkocji (VI a) lub makreli kolias / Scomber japonicus / obszar połowu: Ocean Spokojny FAO* 61, 87)
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Zboża zawierające gluten - Zawiera
Ryba - Zawiera
Adres producenta
Przetwórstwo Rybne „Łosoś" Sp. z o.o.
Włynkówko 49 B
76-202 Słupsk 2
Polska
Adres zwrotny
Przetwórstwo Rybne „Łosoś" Sp. z o.o.
Włynkówko 49 B
76-202 Słupsk 2
Polska
tel. +48 59 84-72-700
www.lososustka.com.pl
Przechowywanie
Przechowywać w temp. +4°C do +25°C przy wilgotności względnej do 80%.
Wartości odżywcze | w 100 g produktu: |
---|---|
wartość energetyczna | 763 kJ / 184 kcal |
tłuszcz | 13 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,2 g |
węglowodany | 8,8 g |
w tym cukry | 6,7 g |
białko | 7,0 g |
sól | 0,87 g |
Podane wartości mogą ulegać naturalnym wahaniom. |