Marka
Optima
Opis produktu
Klinicznie udowodniono, że sterole roślinne obecne w Optimie Cardio o smaku masła obniżają poziom cholesterolu we krwi. Wysoki poziom cholesterolu jest czynnikiem ryzyka rozwoju choroby wieńcowej serca.
Produkt do smarowania pieczywa.
Składniki
emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny)
Zawartość tłuszczu: 60 %
woda
barwnik (karoteny)
roślinne estry sterolu (sterole roślinne 5,4 %)
witaminy (A, D2)
oleje i tłuszcze roślinne (rzepakowy, palmowy, kokosowy)
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
sól (0,4 %)
naturalny aromat maślany
Adres producenta
Bunge Polska Sp. z o.o.
ul. Niepodległości 42
88-150 Kruszwica,
Polska
Adres zwrotny
Bunge Polska Sp. z o.o.
ul. Niepodległości 42
88-150 Kruszwica,
Polska
Przechowywanie
Przechowywać w lodówce w temperaturze od +4 °C do +10 °C.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza /100g |
---|---|
Wartość energetyczna | 2220 kJ / 540 kcal |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe: | 60 g |
- nasycone (z wyłączeniem 5,4 g steroli**) | 18 g |
- jednonienasycone | 30 g |
- wielonienasycone | 12 g |
Węglowodany | 0 g |
w tym cukry | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0,40 g |
Witamina A | 900 µg (113 %*) |
Witamina D | 7,0 µg (140 %*) |
*% referencyjnych wartości spożycia. | |
100 g produktu zawiera 5,4 g steroli roślinnych oraz 2,6 g kwasu alfa-linolenowego (Omega 3) | |
**Sterole roślinne nie wnoszą udziału do wartości energetycznej. |