Kategorie sklepu

Marka

Optima

Opis produktu

Klinicznie udowodniono, że sterole roślinne obecne w Optimie Cardio o smaku masła obniżają poziom cholesterolu we krwi. Wysoki poziom cholesterolu jest czynnikiem ryzyka rozwoju choroby wieńcowej serca.

Produkt do smarowania pieczywa.

Składniki

emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny)

Zawartość tłuszczu: 60 %

woda

barwnik (karoteny)

roślinne estry sterolu (sterole roślinne 5,4 %)

witaminy (A, D2)

oleje i tłuszcze roślinne (rzepakowy, palmowy, kokosowy)

regulator kwasowości (kwas cytrynowy)

sól (0,4 %)

naturalny aromat maślany

Adres producenta

Bunge Polska Sp. z o.o.
ul. Niepodległości 42
88-150 Kruszwica,
Polska

Adres zwrotny

Bunge Polska Sp. z o.o.
ul. Niepodległości 42
88-150 Kruszwica,
Polska

Przechowywanie

Przechowywać w lodówce w temperaturze od +4 °C do +10 °C.

Wartości odżywcze Wartość odżywcza /100g
Wartość energetyczna 2220 kJ / 540 kcal
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe: 60 g
- nasycone (z wyłączeniem 5,4 g steroli**) 18 g
- jednonienasycone 30 g
- wielonienasycone 12 g
Węglowodany 0 g
w tym cukry 0 g
Białko 0 g
Sól 0,40 g
Witamina A 900 µg (113 %*)
Witamina D 7,0 µg (140 %*)
*% referencyjnych wartości spożycia.
100 g produktu zawiera 5,4 g steroli roślinnych oraz 2,6 g kwasu alfa-linolenowego (Omega 3)
**Sterole roślinne nie wnoszą udziału do wartości energetycznej.
Polecane produkty