Opis produktu
Produkt do gotowania, pieczenia, smarowania pieczywa oraz innych zastosowań kulinarnych.
Składniki
emulgatory (mono-i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono-i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym, lecytyny)
oleje i tłuszcze roślinne (palmowy, rzepakowy i słonecznikowy w zmiennych proporcjach, kokosowy)
sól (0,3 %)
woda
mleko odtłuszczone (10 %)
Zawartość tłuszczu: 60 %
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
barwnik (karoteny)
substancja konserwująca (sorbinian potasu)
witaminy (A, D)
aromat
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Adres producenta
Bunge Polska Sp. z o.o.
ul. Niepodległości 42,
88-150 Kruszwica
Adres zwrotny
Bunge Polska Sp. z o.o.
ul. Niepodległości 42,
88-150 Kruszwica
Przechowywanie
Przechowywać w lodówce w temperaturze od +4 °C do +10 °C.
Producent
KRUSZWICA
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 2235 kJ/ 543 kcal |
Tłuszcz | 60 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 26 g |
Węglowodany | <0,5 g |
w tym cukry | <0,5 g |
Białko | <0,5 g |
Sól | 0,30 g |
Witamina A | 900 µg (113 %*) |
Witamina D | 7,5 µg (150 %*) |
*Dzienne Referencyjne Wartości Spożycia witamin iskładników mineralnych (dla osób dorosłych). |