Marka
MR
Opis produktu
doskonałe do smarowania pieczywa, smażenia, pieczenia i ucierania kremów
Składniki
serwatka w proszku (z mleka)
woda
emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym)
tłuszcze roślinne (palmowy, kokosowy)
sól (0,15 %)
Zawartość tłuszczu 80 %
oleje roślinne (rzepakowy i słonecznikowy w zmiennych proporcjach)
witaminy (A, D)
barwnik (karoteny)
aromat
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Adres producenta
BUNGE POLSKA Sp. z o.o.
ul. Niepodległości 42,
88-150 Kruszwica
www.slynnemr.pl
Adres zwrotny
BUNGE POLSKA Sp. z o.o.
ul. Niepodległości 42,
88-150 Kruszwica
www.slynnemr.pl
Przechowywanie
Najlepiej spożyć przed: / numer partii: nadruk na spodzie opakowania. Przechowywać w lodówce w temperaturze od +4 °C do +10 °C.
| Wartości odżywcze | Wartość odżywcza /100 g | 
|---|---|
| Wartość energetyczna | 2965 kJ / 721 kcal | 
| Tłuszcz | 80 g | 
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 28 g | 
| Węglowodany | <0,5 g | 
| w tym cukry | <0,5 g | 
| Białko | <0,5 g | 
| Sól | 0,15 g | 
| Witamina A | 900 µg (113 %*) | 
| Witamina D | 7,5 µg (150 %*) | 
| * Dzienne referencyjne wartości spożycia witamin i składników mineralnych (dla osób dorosłych). |