Marka
Bakalland
Opis produktu
Orzechy włoskie cechują się wysoką zawartością kwasów tłuszczowych omega-3. 100 g orzechów włoskich zawiera 9,3 g kwasu alfa-linolenowego. Kwas alfa-linolenowy pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 2 g kwasu alfa-linolenowego dziennie (czyli ok. 1 porcji orzechów). Pamiętaj, że zrównoważona dieta i aktywny styl życia są bardzo ważne dla zachowania dobrego samopoczucia i zdrowia.
Zalecenia dla alergików
Migdały - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Orzeszki pekan - Może zawierać
Orzechy - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Orzechy laskowe - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Orzechy makadamia / Orzechy Queensland - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Orzechy brazylijskie - Może zawierać
Pistacje/orzechy pistacjowe - Może zawierać
Orzechy nerkowca - Może zawierać
Adres producenta
FoodWell Sp. z o.o.,
ul. Fabryczna 5,
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl
Adres zwrotny
FoodWell Sp. z o.o.,
ul. Fabryczna 5,
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza produktu W 100 g | Wartość odżywcza produktu W porcji 25 g | RWS* w porcji |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 2823 kJ | 706 kJ | 9 % |
Wartość energetyczna | 683 kcal | 171 kcal | 9 % |
Tłuszcz | 63 g | 16 g | 22 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 5,3 g | 1,3 g | 7 % |
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 10 g | 2,6 g | - |
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 47 g | 12 g | - |
Węglowodany | 9,4 g | 2,4 g | 1 % |
w tym cukry | 3,0 g | 0,8 g | 1 % |
Błonnik | 5,9 g | 1,5 g | - |
Białko | 17 g | 4,3 g | 9 % |
Sól | 0,01 g | 0 g | 0 % |
Kwasy tłuszczowe omega-3 (kwas alfa-linolenowy) | 9,3 g | 2,3 g | - |
* Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal) | |||
Opakowanie 100 g zawiera 4 sugerowane porcje produktu. |