Marka
Piątnica
Składniki
żywe kultury bakterii jogurtowych: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus
mleko pasteryzowane
Adres producenta
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piątnicy
ul. Forteczna 3
18-421 Piątnica,
Polska
www.piatnica.com.pl
Adres zwrotny
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piątnicy
ul. Forteczna 3
18-421 Piątnica,
Polska
www.piatnica.com.pl
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +1 °C do +6 °C.
| Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g: |
|---|---|
| Wartość energetyczna | 242 kJ / 58 kcal |
| Tłuszcz | 2,4 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,6 g |
| Węglowodany | 4,0 g |
| w tym cukry | 4,0 g |
| Białko | 5,0 g |
| Sól | 0,10 g |
| Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. |