Marka
Piątnica
Składniki
żywe kultury bakterii jogurtowych (Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus)
mleko pasteryzowane
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Adres producenta
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piątnicy
ul. Forteczna 3,
18-421 Piątnica,
Polska
www.piatnica.com.pl
Adres zwrotny
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piątnicy
ul. Forteczna 3,
18-421 Piątnica,
Polska
www.piatnica.com.pl
Przechowywanie
Należy spożyć do: data i numer partii na górze opakowania.
Przechowywać w temperaturze +1 °C do +8 °C.
| Wartości odżywcze | 100 g | w porcji 345 g | % RWS* w porcji 345 g |
|---|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 269 kJ | 926 kJ | 11 % |
| Wartość energetyczna | 64 kcal | 220 kcal | 11 % |
| Tłuszcz | 1,8 g | 6,2 g | 9 % |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,3 g | 4,5 g | 23 % |
| Węglowodany | 4,3 g | 15 g | 6 % |
| w tym cukry | 3,9 g | 14 g | 16 % |
| Białko | 7,6 g | 26 g | 52 % |
| Sól | 0,10 g | 0,35 g | 6 % |
| *RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal) | |||
| Opakowanie zawiera jedną sugerowaną porcję |