Marka
SEKO
O marce
SEKO
na fali smaku
Opis produktu
Opiekane płaty śledzia w zalewie octowej. Idelana propozycja na kolację lub obiad
Składniki
zalewa octowa 58,75 % (woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, cukier palony, regulator kwasowości: kwas mlekowy; substancja konserwująca: benzoesan sodu; substancje słodzące: sacharyny, acesulfam K; ekstrakt kolendry, aromaty)
cebula marynowana (cebula, woda, sól, regulator kwasowości: kwas octowy; przeciwutleniacz: kwas cytrynowy)
płaty ze śledzia atlantyckiego smażone 40 % [płaty ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus), mąka pszenna, olej rzepakowy]
Zalecenia dla alergików
Mleko - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Skorupiaki - Może zawierać
Ryba - Zawiera
Jaja - Może zawierać
Pszenica - Zawiera
Soja - Może zawierać
Adres producenta
SEKO S.A.
ul. Zakładowa 3,
89-620 Chojnice,
Polska
tel. +48 52 510 81 40,
fax +48 52 396 73 51,
www.sekosa.pl
Adres zwrotny
SEKO S.A.
ul. Zakładowa 3,
89-620 Chojnice,
Polska
tel. +48 52 510 81 40,
fax +48 52 396 73 51,
www.sekosa.pl
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +7°C.
Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 24 h.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu po odsączeniu zalewy: | Wartość odżywcza w porcji 160 g produktu | % RWS* w 160 g produktu (porcja) |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 534 kJ / 122 kcal | 854 kJ / 195 kcal | 10 % |
Tłuszcz | 8,1 g | 13 g | 19 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,4 g | 2,2 g | 11 % |
Węglowodany | 4,4 g | 7,0 g | 3 % |
w tym cukry | 4,3 g | 6,9 g | 8 % |
Białko | 9,4 g | 15 g | 30 % |
Sól | 1,9 g | 3,0 g | 50 % |
Witamina D | 9,7 µg | 16 µg | 310 %** |
Kwasy tłuszczowe Omega 3 | 1,4 g / 100 g | ||
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal). | |||
**Dzienne Referencyjne Wartości Spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej). | |||
Opakowanie zawiera 2 porcje produktu. |