Marka
Sante
Opis produktu
Cukier trzcinowy skarb Mauritiusa...
Cukier trzcinowy typu Demerara - pochodzi ze słonecznej wyspy Mauritius położonej na Oceanie Indyjskim. Sekretem jego wspaniałego smaku i bogatego aromatu jest trzcina cukrowa, która rośnie na niezwykle żyznych wulkanicznych popiołach tej wyspy. Cukier trzcinowy typu Demerara ekstra fine (drobny) charakteryzuje się złotobrązowymi, drobnymi kryształkami o delikatnym, wyrafinowanym smaku.
Ciemny cukier trzcinowy jest podstawą wielu receptur, w których wykorzystuje się jego bogaty aromat w kombinacji z zapachem wanilii, cynamonu i orientalnych przypraw.
Nadaje charakterystyczny karmelowy smak i brązowy kolor różnego rodzaju ciastom i ciasteczkom. Cukier trzcinowy Sante jest świetnym dodatkiem do lodów, konfitur i likierów. Stosowany jest również jako przyprawa wzmacniająca smak oraz zapach wielu potraw.
Przygodę z cukrem trzcinowym Sante warto zacząć od... kawy lub herbaty. Krok drugi - domowe wypieki. Warto go użyć zarówno do dekoracji, jak i podkreślenia barwy oraz smaku ciasta. Sprawdza się także w potrawach słodko-kwaśnych oraz różnego rodzaju sosach.
Składniki
cukier trzcinowy nierafinowany typ "Fine Demerara"
Adres producenta
Sante A. Kowalski Sp. j.
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa
Adres zwrotny
Sante A. Kowalski Sp. j.
ul. Jagiellońska 55A
03-301 Warszawa
Uwagi o produktach "Sante" prosimy kierować do Serwisu Konsumenta:
serwis@sante.pl
Więcej informacji znajdziesz na: www.sante.pl
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu, najlepiej w zamkniętym pojemniku.
Wartości odżywcze | w 100 g produktu |
---|---|
wartość energetyczna | 1690 kJ / 398 kcal |
tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
węglowodany | 99,4 g |
w tym cukry | 99,4 g |
białko | 0 g |
sól | 0 g |