Marka
Lazur
Opis produktu
Turkusowy ser pleśniowy to produkt dojrzewający, wraz z upływem czasu zmienia się jego smak i konsystencja
Produkt bezglutenowy
Składniki
bakterie fermentacji mlekowej
mleko pełne pasteryzowane
szlachetna pleśń Penicillium roqueforti
sól
stabilizator chlorek wapnia
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Zboża zawierające gluten - Nie zawiera
Adres producenta
LAZUR - Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych
ul. Kaliska 44
63-460 Nowe Skalmierzyce,
serwis.konsumenta@lazur.pl,
www.lazur.pl
Adres zwrotny
LAZUR - Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych
ul. Kaliska 44
63-460 Nowe Skalmierzyce
www.lazur.pl
serwis.konsumenta@lazur.pl
Przechowywanie
Najlepiej spożyć przed: data i numer partii na spodzie opakowania
Przechowywać w temperaturze od +1 °C do +6 °C.
| Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g: |
|---|---|
| wartość energetyczna | 1518 kJ / 366 kcal |
| tłuszcz | 31 g |
| w tym kwasy nasycone | 21 g |
| węglowodany | 1,8 g |
| w tym cukry | 0 g |
| białko | 20 g |
| sól | 2,5 g |