Marka
Valbon
O marce
Valbon to oryginalny francuski ser pleśniowy.
Nasze sery wytwarzane są od 100 lat w sercu Francji, począwszy od rzemieślniczej manufaktury założonej w 1922 roku przez Henri Hutina mistrza sera z Lacroix-sur-Meuse, do nowoczesnej kontynuującej tradycje wytwórni serów pleśniowych. Sprawdzona klasyczna francuska receptura to gwarancja harmonijnego połączenia delikatnej skórki i kremowego wnętrza, które zapewniają aksamitną konsystencję i klasyczny smak prawdziwego pleśniowego sera.
Składniki
kultury bakterii
podpuszczka
sól
Penicillium Candidum
stabilizator: chlorek wapnia
Geotrichum Candidum
mleko pasteryzowane
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Adres producenta
Hochland Polska Sp. z o.o.
ul. Okrężna 2
64-530 Kaźmierz
Adres zwrotny
Hochland Polska Sp. z o.o.
ul. Okrężna 2
64-530 Kaźmierz
Przechowywanie
Przechowywać w temp. +2°C do +8°C
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g: |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1490 kJ / 360 kcal |
Tłuszcz: | 32 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 22 g |
Węglowodany: | 1,0 g |
w tym cukry: | 1,0 g |
Białko: | 17 g |
Sól: | 1,4 g |