Kategorie sklepu

Marka

Valbon

O marce

Valbon to oryginalny francuski ser pleśniowy.
Nasze sery wytwarzane są od 100 lat w sercu Francji, począwszy od rzemieślniczej manufaktury założonej w 1922 roku przez Henri Hutina mistrza sera z Lacroix-sur-Meuse, do nowoczesnej kontynuującej tradycje wytwórni serów pleśniowych. Sprawdzona klasyczna francuska receptura to gwarancja harmonijnego połączenia delikatnej skórki i kremowego wnętrza, które zapewniają aksamitną konsystencję i klasyczny smak prawdziwego pleśniowego sera.

Składniki

kultury bakterii

podpuszczka

sól

Penicillium Candidum

stabilizator: chlorek wapnia

Geotrichum Candidum

mleko pasteryzowane

Zalecenia dla alergików

Mleko - Zawiera

Adres producenta

Hochland Polska Sp. z o.o.
ul. Okrężna 2
64-530 Kaźmierz

Adres zwrotny

Hochland Polska Sp. z o.o.
ul. Okrężna 2
64-530 Kaźmierz

Przechowywanie

Przechowywać w temp. +2°C do +8°C

Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1490 kJ / 360 kcal
Tłuszcz: 32 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 22 g
Węglowodany: 1,0 g
w tym cukry: 1,0 g
Białko: 17 g
Sól: 1,4 g
Polecane produkty