Marka
Sante
Opis produktu
- Sól Himalajska Sante pochodzi z górskiego pasma Himalajów w Pakistanie, gdzie wydobywa się ją ręcznie z dawnych złóż soli morskich.
- Jest nierafinowana (nieoczyszczana chemicznie).
- Wzbogacona jodem - jod pomaga w prawidłowej produkcji hormonów tarczycy i w prawidłowym funkcjonowaniu tarczycy oraz układu nerwowego (w ramach zbilansowanej diety i zdrowego trybu życia).
- W każdym pojedynczym ziarenku kryje się esencja smaku. Sól himalajska Sante uatrakcyjni codzienne posiłki, znacząco wpływa na wyodrębnienie smaku, wykształcenie koloru i aromatu w potrawach. Sól himalajska Sante nadaje się również do przygotowania domowych napojów izotonicznych.
Składniki
sól himalajska jodowana (sól himalajska, substancja wzbogacająca: jodan potasu)
Zawartość jodanu potasu 3,9 (±1,3) mg / 100 g soli
Adres producenta
Sante sp. z o.o.
ul. Jagiellońska 55A,
03-301 Warszawa
Adres zwrotny
Sante sp. z o.o.
ul. Jagiellońska 55A,
03-301 Warszawa
Uwagi o produktach "Sante" prosimy kierować do Serwisu Konsumenta
serwis@sante.pl
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 0 kJ / 0 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 0 g |
w tym cukry | 0 g |
Błonnik | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 98 g |
Składniki mineralne: | |
Jod | 2313 µg (1542 %)* |
*% Referencyjnej Wartości Spożycia dla Osoby Dorosłej |