Marka
Tago
Składniki
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
cukier
utwardzony tłuszcz palmowy
aromat: wanilina
koncentrat jabłkowy
emulgator: lecytyny (z soi)
mąka pszenna
syrop glukozowo-fruktozowy
skrobia ziemniaczana
nadzienie owocowe 23% [cukier, przecier jabłkowy (65%), woda, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; przecier owocowy (0,5%): wiśniowy, malinowy, aronia, truskawkowy; błonnik bambusowy, substancja żelująca: pektyny, karboksymetyloceluloza; barwnik: koszenila, koncentrat czarnej marchwi, aromat, substancja konserwująca: sorbinian potasu]
przyprawy korzenne (0,47%)
substancje spulchniające: węglany sodu, węglany amonu, difosforany
barwnik: karmel amoniakalny
sól
margaryna [oleje rzepakowy, palmowy i słonecznikowy; woda, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu, lecytyny (z soi); substancja konserwująca: sorbinian potasu; regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromat, barwnik: karoteny]
Zalecenia dla alergików
Soja - Zawiera
Mleko - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Orzechy laskowe - Może zawierać
Pszenica - Zawiera
Migdały - Może zawierać
Adres producenta
TAGO PRZEDSIĘBIORSTWO PRZEMYSŁU CUKIERNICZEGO Tadeusz Gołębiewski
Ciemne
ul. Wołomińska 125
05-250 Radzymin
Adres zwrotny
TAGO PRZEDSIĘBIORSTWO PRZEMYSŁU CUKIERNICZEGO Tadeusz Gołębiewski
Ciemne
ul. Wołomińska 125
05-250 Radzymin
tel. (+48 22) 786 71 60
fax (+48 22) 786 71 66
(+48) 503 011 827/ 878
e-mail: tago@tago.com.pl
export@tago.com.pl
www.tago.com.pl
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 367 kcal / 1549 kJ |
Tłuszcz | 8,7 g |
- w tym kwasy tł. nasycone | 2,8 g |
Węglowodany | 65,5 g |
- w tym cukry | 41,6 g |
Błonnik | 3,3 g |
Białko | 5,1 g |
Sól | 0,08 g |